https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

11 noiembrie 2022

Tipologii masculine: Lumbersexualul, Ubersexualul, Yuccie, Geek, Sapiosexualul









Lumbersexualul -este varianta barbatului cu un aspect studiat neingirjit, atletic,  eventual  tatuat . Imbina stilul romantic cu cel autentic si incearca sa exprime masculinitate virilitate si prin vestimentatie si atitudine.  







Pentru a fi  Lumbersexual, nu este suficient sa ai barba. Trebuie ca atat atitudinea cat  si vestimentatia sa corespunda acestei tipologii masculine. Pentru ei au aparut stilisti , saloane dedicate (barbieri, frizeri) dar si linii vestimentare si de accesorii.



Tinuata sport- casual : bocanci, ciorapi de lana, blugi (de preferat cei care se curata in congelator )si cureaua aferenta din piele sau  din material cu motive artizanale , breloc stil carabina - la vedere , pulovere din lana, largi sau camasi (groase) in carouri, tricouri simple , hanorace la care se asorteaza vesta  fara maneci  si  obligatoriu caciula , ochelari eventual  cu rama din lemn, ceas  si telefon asortat . Alte accesorii: manusi, briceagul (multifuncional) , pipa si doza de bere. De obicei, au ca tovaras de drum …un caine!






Tinuta de birou? sacou sport la care se poarta esarfa, pantaloni slim si camasa uni , ghete - pantofi sport elegant. Nu lipseste parfumul  cu iz lemons – pe baza de rasini : santal, cedru, vetiver, tamaie…








Lumbersexualul este  in trend, etalandu-si  testosteronul  prin  pori si barbi, dar isi disputa terenul cu  alte  tipologii masculine care ies  in evidenta . Cine sunt ei?



Ubersexualul este o varianta barbatului urban, cu atitudinea de ‘’ eu sunt - cel mai cel’’ mereu la moda, ultra ingrijit, cosmetizat. Uber provine din limba germane si semnifica “cel mai bun”. Dinamic social, atragator si increzator in sine, mereu ocupat si fara timp pentru altii.  Preocupat excesiv de sine,  acesta afirma ca masculinitatea se exprima prin ingrijirea personala, clasa de care da dovada si maniere. Un echivalent al metrosexualului






Yuccie sunt tinerii cu aer independent, inteligenti ,  care evolueaza prin educatie. Ttinuti ‘’din scurt’’ devin la adoloescenta rebelii care vor sa scape de sabloane  si considera ca doar prin creativitate, arta si libera exprimare vor putea reusi sa evadeze sa-si formeze propriul caracter si sa-si gaseasca drumul . Se aseamana hipsterilor, dar pun mare pret pe scolarizare.



www.levo.com



Geek- sunt persoanele considerate de ceilalti ‘’ciudate sau tocilari’’preocupate in mod special de intelectualitate, electronică, jocuri, cyber spatiu, carti si cei mai multi dintre ei poarta ochelari cu rama neagra, patrata, care au devenit foarte populari in ultima vreme.

Julie Smith a definit un geek ca fiind "un tânăr inteligent retras, ne-socializat, care s-a simțit atât de puțin legat de planeta sa încât a călătorit pe cele inventate de autorii săi favoriți, care s-au gândit la locul acela secret, de vis, în care computerul său l-a luat numit cyberspațiu—undeva extraordinar, un loc mai real decât propria sa viață, un loc pe care-l poate cuceri, nu o cameră de adolescent din casa părinților săi"



www.bitrebels.com




Sapiosexualul este definitia barbatului ce mizeaza pe inteligenta sa atunci cand doreste sa atraga atentia doamnelor.  Nu se remarca prin fizicul lucrat la sala si nici prin hainele sale la moda.  Mizeaza pe naturalete, vocabular si spirit de observatie. Persoana sapiosexuală sau un sapiosexual este acel individ atras de inteligența sexului opus înainte de orice altă caracteristică. Sapiosexualul este atras de raționamentul, logica, retorica și capacitatea de analiză a unei persoane înainte de a fi atrasă de ochii, buzele, gâtul sau alte părți ale corpului ori aspecte sentimentale.



vezi aici si ce parfum se potriveste diverselor tipologii feminine