https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

12 noiembrie 2022

Cel mai ''tare'' concurs de pescuit - Argungu - Fir Intins




Cei care sunt pasionati de pescuit, ar trebui sa afle despre cel mai faimos concurs de pescuit al Africii.

 Evenimentul care pune Nigeria pe harta celor mai faimoase festivaluri, este concursul de pescuit de la Argungu, un  mic sat pescaresc – Festivalul International de Pescuit din Argungu (AIFF), un alt fel de "Fir Intins !".

 Festival anual se desfasoara  de-a lungul a patru zile în statul de Kebbi , în partea de nord - vest a Nigeriei.
Concursul de pescuit, a început în anul 1934, ca un semn de al sfârșitului ostilitatilor vechi între Califatul Sokoto și Regatul Kebbi.


Majoritatea pescarilor sunt agricultori.

Atentie, daca vreti sa participati ! povestile pescaresti sunt permise doar ca divertisment, fiindca capturile sunt atent verificate. Concurenta este acerba, cea mai buna dovada fiind tentativa unui participant de a aduce un peste prins in raul Niger. Doar o analiza amanuntita a branhiilor capturii a reusit sa arate ca pestele fusese ucis cu zile in urma.


Regulile sunt simple: mii de pescari inarmati doar cu plase mici au la dispozitie 45 de minute pentru a scoate din raul Matan Fada un peste cat mai mare. Castigatorul va deveni faimos in intreaga regiune si va primi drept premiu o masina sau o excursie in strainatate. În 2005 , peștele câștigător  a cântărit 75 kg  și a avut nevoie de patru oameni să-l ridice.
În ultima zi a festivalului , are loc un concurs în care mii de bărbați și femei se aliniaza de-a lungul râului și la start , au o oră pentru a prinde cel mai mare pește . Câștigătorul poate lua acasă captura, la fel si premiul de 7500 dolari . Sunt permise doar instrumente de pescuit tradiționale și mulți preferă să prinde pește cu mâna, pentru a-si demonstra priceperea .

Pe langa spectaculoasa partida de pescuit veti putea admira curse de camile si magari, lupte si partide de box si, o alta atractie a evenimentului, concursul de jupuit capre.