https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

06 decembrie 2023

Cea mai pura apa din lume - Apa Sfanta a Dacilor - Kogaionon



Cea mai buna apa din lume - Carpati -Bucegi 7 Izvoare

In Cheile Zanoaga - Bucegi, mai exact intre Lacul Bolboci si Scropoasa, (treci pe Barajul Scropoasa, mergând 10 minute pe un drum forestier, pe partea stângă) apare Cascada Sapte Izvoare. Aici, conform studiilor, este  mai pura apa din Europa.
Sapte Izvoare

Pe valea Ialomitei, la izvoare , numita in scrierile vechi Naparis si Helibakia- Apa Vie, Apa Neprihanita a Dacilor- Apa Sfanta a Kogaiononului, apare un fenomen straniu, dar real.
 
harta satelit - Sapte Izvoare
Numarul de bacterii e zero - fata de 5, limita minima acceptata - poluarea cu azotati si azotiti e zero. In anii 80, au fost reluate cercetarile, iar zona a fost inchisa. Testele recente au aratat ca, intr-adevar, este vorba de o apa speciala, care izvoraste dintr-o grota unde se afla un imens lac subteran. Din punct de vedere chimic, aceste izvoare sunt, intr-adevar, unele dintre cele mai curate surse naturale de apa plata din lume. S-au gasit si explicatii stiintifice pentru aceasta minune: fie apa aceasta trece printr-un camp magnetic, fapt care o face sa-si recapete structura ordonata ideala (iar cercetarile magnetometrice au detectat puternice anomalii in zona), fie izvoarele trec pe langa un zacamant de argint, iar argintul impiedica dezvoltarea bacteriilor. Aceasta este "apa vie", cunoscuta de preotii daci, care erau si mari vindecatori.

In prezent, zona este inchisa sub justificarea cel putin aparenta, ca ar fi destinata in intregime cercetarilor.