https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

11 noiembrie 2022

Inima Romaniei! Drumul spre Poiana Inimii - Apuseni





In padurea satului Bucerdea Vinoasa - Judetul Alba,  a aparut pe cale naturala o frumoasa inima, parca un semn de recunoastinta din partea naturii



 

Satenii stiu din tata in fiu ca inima a aparut in mijlocul celor 260 de hectare de padure, in urma cu cateva sute de ani.
Locul pare incremenit in timp. Stejarii seculari au vazut de-a lungul veacurilor cete de haiduci tragand din flinte dar si perechi de indragostiti din povesti iubire de mult apuse. Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflata la 3 kilometri de minunea din padure, isi amintesc ca pe vremuri se intalneau cu fetele in poienita si incingeau hore de rasuna tot codrul.



“De aia i-a ramas numele de Poiana Dragostei. Cum au lasat-o batranii, asa am gasit-o si noi” spun localnicii.
 
In apropierea poienitei se afla stancile numite Piatra Craivii unde legenda spune ca ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor.
 
Iarna, la gura sobei, pe cand afara suiera viscolul, batranii vorbesc despre cei care au incercat sa gaseasca aceste bogatii din adancurile stancii. N-au mai fost vazuti, dar strigatele lor se aud din cand in cand in padurea cu inima.
“Cica piatra i-ar fi inghitit si noaptea se aud gemete din interiorul stancii.”
 

Pentru cei care doresc sa viziteze Poiana Inimii, aflata in apropiere de cetatea dacică Apoulon, e bine sa stie ca se poate ajunge usor aici, ea fiind localizata pe traseul drumului judetean 107 H, pe ruta Ighiu-Cricău. La un moment dat, drumul coteste la stanga spre satul Bucerdea Vinoasa. Trebuie sa continuati sa mergeti pe acest drum pana ce iesiti din sat, cale de 3 km, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană…

preluare: rostirea.ro

Vezi si Muntele Sacru al Dacilor- Kogaionon