https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

17 mai 2023

Reteta blat de Tort cu Lămâie si Soc - Tortul Miresei 2023








balt de tort cu lamiae si ciocolata- ideal pentru tortul miresei

Cel mai cerut blat de tort pentru tortul miresei, este blatul de tort cu lamie. Datorita gustului exotic, fructat, fres, tortul cu lamie este potrivit pentru finalul unei cine festive. Vara, pentru prajiturile facute in casa de mamici, bunici, matusici, se poate opta pentru o crema patisserie, simpla.

Torturile de nunta, se cer a fi mai deosebite.

Laboratoarele de patiserie din intreaga lume cauta arome noi si inedite, pentru a-si impresiona clientii. Arome speciale, florale, desavarsesc gustul rafinat al blatului de tort cu lamie, dandu-i o tenta speciala si surprinzatoare. Se pot folosi florile de soc sau de tei, infuzate in lapte. Aceste arome floarle nu sunt doar deosebite. Ele au o semnificatie speciala. Florile parfumate si atomate ale arborilor de soc si tei, pe langa efectele terapeutice, sunt foarte asemanatoare ca forma, culoare, primelor flori de pe pamant. Vezi aici. Astfel, primii locuitori ai pamantului, florile, iau parte la un eveniment deosebit, unic, ce serbeaza iubirea, familia si posibil inceputul noilor vieti ce vor aparea.

Tortul Miresei cu ciocolata alba si lamaie, este un tort traditional englezesc.  Preferat ca Tortul Miresei la Nunta Printului Harry cu Meghan Markle, desertul traditional de nunta cu arome florale, ramane si in anul 2020 o alegere perfecta pentru a impresiona invitatii.






Se stie ca Tortul Miresei Meghan Markle, este un Tort cu Lamaie si Soc. Nu stiu daca reteta tortului este cu exactitate aceasta, dar daca vreti reteta unui tort regal, cu siguranta aceasta se potriveste.





Pentru blat de tort cu lamaie:


225g unt


225 g zahăr brun


4 ouă medii
225 g făină
Un plic praf de copt
Sare –un praf
Coaja dela o lamaie
4 linguri ulei floarea soarelui
 
Pentru siropul din flori de soc:
100gr flori de soc
Zeama de la o lamaie
50 g de zahăr
 
Pentru crema de ciocolată albă:
100g ciocolată albă
5 ouă
320 g de zahăr
320g unt
O fiola esenta vanilie
O fiola esenta lamaie
Cum se pregateste blatul de tort cu lamaie si sirop de soc
Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperature camerei, ouale si untul ar trebui scoase din frigider cu o ora inainte de a incepe preparatea blatului
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C
Se cântărește făina, praful de copt, sarea și coaja de lamaie într-un bol separate. Praful de copt poate fi stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul, pana cand zaharul se incorporeaza si granulele se dizolva
Setați mixerul la viteză mică, apoi adăugați treptat jumate din amestecul din bolul cu faina, praf de copt si coja de lamaie, incorporati, adaugati aouale – incorporati, continuati cu ce a mai ramas din amestecul din bolul cu faina, praf se copt si coaja de lamaie. La final incorporate ce cele 4 linguri cu ulei de floarea soarelui.
Coaceti blatul intr-o tava pentru tort sau o cratita tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.
Timpul de coacere difera in functie de cuptor, de la 45 min. la o ora. Incercati blatul cu o scobitoare, cand este copt, scobitoarea este curata, fara aluat lipit de ea.
Pentru siropul concentrate de soc:
In 250 ml apa, se infuzeaza florilede soc. Cand apa clocoteste, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se lasa vasul acoperit 10 minute,se strecoara siropul  si se insiropeaza blatul. Si blatul si siropul trebuie sa fie la temperature camerei. In locul siropului de soc, se poate folosi socata, gata preparata.
Pentru cremă de ciocolată albă:
În timp ce blatul se răceste, pregătiți cremă de unt cu ciocolata si suc de lamaie
Se topește ciocolata albă într-un castron la bain-marie.
Separat, mixati albușurile de ou și zahărul într-un castron rezistent la căldură, apoi puneți-l pe un bain-marie (asigurați-vă că castronul nu atinge apa din cratița) Se amestecă continuu până când zahărul se dizolvă complet (aproximativ 10 minute), iar amestecul trebuie să înregistreze 72 ° c .
Adăugați treptat untul , adăugați ciocolată albă si amestecați pentru a combina. Adaugti  estenta de vanilie si esenta de lamaie.
În cazul în care untul dvs. este prea moale, lasati-l în frigider 15 – 20 de minute.
Taiati blatul in trei, insiropati cu siropul concentrate de soc si umpleti cu crema de ciocolata si lamaie.


Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!

vezi  aici si alte retete pentru Tortul Miresei